Fri frakt över 300 kr Snabba leveranserBlogg

 
(0 varor) - 0,00 kr

Din varukorg är tom

 

Vilka är vi?

Beanit.se grundades av Niklas Nygren 2012. Det var när han flyttade till Italien som han började fascineras av kaffe, och hans resa inom kaffets värld fick han genom att leva i Italien, och på så vis komma väldigt nära leverantörerna, där han lärde sig otroligt mycket.
Niklas dröm var att detta projekt skulle utvecklats till en stabil verksamhet. När han flyttade till Italien var det för att han älskade landet i sig, och inte förvånande fattade han tycke för ett av landets primära produkter, kaffe, och att då få driva ett företag som jobbar med just import från Italien och med den produkt han så starkt gillade gav honom mycket glädje och energi.

När Niklas blev klar med sina studier valde han att flytta hem till Sverige, där han kände att det var dags för verksamheten att ta nästa steg. I detta läge gick bröderna, Andreas & Simon, Wahlstedt in och tog över verksamheten.

I december 2016 togs verksamheten över av Victor Jansson som idag driver vidare Beanit.se. Han känner en stor tacksamhet för det genuina arbete både Andreas, Simon och grundaren Niklas lagt ner och det är med stor respekt vi driver denna fantastiska verksamhet vidare. Vi har stora förhoppningar och tror att vi inom några år kommer kunna se tillbaka med glädje. Italien är ett fantastiskt land som vi vill sprida till det svenska folket genom kaffet!
 

Vad säljer vi för kaffe?

Italienskt kaffe sammanfattas ju allt som oftas i ordet Espresso, och det med rätta! Dock erbjuder Italien även utmärkt kaffe för den som inte har en espressomaskin till hands, eller en espresso-bar runt hörnet. Sverige har alltid varit ett kaffedrickande land, men en växande publik vill dricka bättre och bättre kaffe vilket har lett till att många små svenska mikrorosterier har blommat ut. Vi tycker det är fantastiskt kul med en växande kaffekultur i Sverige, men vi tror bestämt att Italien fortfarande är de land som kan erbjuda kaffe av högst kvalité och med den bästa smakupplevelsen. Därför säljer vi endast idag kaffe från italienska rosterier, framförallt rosterier som driver sin verksamhet i mindre skala och som har ambitionen att erbjuda specialkaffe av världsklass. Hos oss hittar ni de bönor som kan ge er en perfekt italiensk Espresso, men även bönor och kaffe som fungerar utmärkt i din Aeropress, Kaffepress, Moka eller bryggare.