Egen import | Fri frakt från 900 kr | Snabba leveranser

 
(0 varor) - 0,00 kr

Din varukorg är tom.

 

Bakgrund och uppdrag

Verksamheten "Beanit" grundades 2012 och har genom åren genomgått ett antal ägarbyten men drivs sedan maj 2017 av företaget Beanit Trading med säte i Habo, nordväst om Jönköping.

Intresset för så kallat "specialkaffe" växer sig allt starkare och i t.ex. USA utgör specialkaffe ca 25% av den totala marknaden. En trend kring kaffe är att denna dryck och dess omständigheter följer utvecklingen hos andra specialmatvaror såsom spritdrycker och viner. Det råder ett allmänt ökat intresse för kvalitet, kombinationer, sunda och rättvisa omständigheter och villkor kring produktionskedjan och naturligtvis också rikedom kring smak och upplevelser. Från att ha varit en vara som enbart betrakats kring sitt pris per förpackning, har kaffe kommit att bli föremål för ett väsentligt mer mångfacetterat och utvecklat intresse där rostaren och baristan kommit att betraktas som erkända hantverkare och i vissa fall till och med konstnärer.

Italien och italienskt kaffe förknippas ofta med "espresso" och faktum är att stora delar av hela kaffeområdets nomenklatur, språkbruk och produktionstradition, har sitt urpsrung i Italien. Specialkaffeproducenter och mikrorosterier växer fram över stora delar av världen, även i Sverige och spännande som det är så är denna tradition gammal i Italien. Flertalet av Beanits leverantörer grundades från förra seklets början fram till 1950-talet. Det är i Italien kvaliteten, referenserna och bredden finns och det tar Beanit fasta på.

Beanit ser ett uppdrag i att tillhandahålla våra kunder möjligheten att dels kunna bereda sitt kaffe på något av de olika sätt som den väsentligt mer utvecklade romanska traditionen erbjuder, men också att ha tillgång till kaffe och tillbehörsprodukter som kommer från och används i framförallt Italien. Företaget har också som målsättning att vara den bästa leverantör våra kunder kan ha med en ärlig och öppen verksamhet, en ständig vilja att leva upp till våra utfästelser och med en kundtjänst som alltid ska försöka göra alla parter nöjda.

Saluti!