Egen import | Fri frakt från 900 kr | Snabba leveranser

 
(0 varor) - 0,00 kr

Din varukorg är tom.

 

Pods

om ese pods

Vad är en ESE pod?

ESE pods, Easy Serving Espresso eller kaffepods som de också kallas är fantastiskt enkelt och gott sätt att göra espresso på. Teknologin grundar sig på små pappersfilter som innehåller ca 7 gram hårt packat kaffe. ESE är en förkortning för Easy Serving Espresso, och det är precis vad dessa kaffepods handlar om. Att göra espresso kan vara en rätt svår uppgift: kaffet ska malas rätt, packas lagom hårt, extraheras tillräckligt länge och i slutändan blir det en del klabb. Med ESE pods eller kaffepods som de även kallas försvinner en hel del av dessa uppgifter och steget från kaffesug till en färdig och mycket god espresso blir kortare. Kolla gärna igenom vårt sortiment av ESE pods under länken. 

ESE pods - En industristandard

Den största anledningen till att ESE pods kom att bli en del av kaffemarknaden är givetvis för att det är ett enkelt sätt att göra espresso på. Det som dock varit väldigt bra, både för kunder och producenter av kaffe är att ESE har lyckats bli en standard inom kaffevärlden. Alltså att både kaffeproducenter och maskinproducenter har gått tillsammans och enats om ett produktionssätt för att öka nyttan åt deras kunder. Denna standard drivs och bevakas idag av den italienska gruppen "ESE Consortium" där man arbetar aktivt med att utveckla teknologin, öka kaffekvalitén samt förena kaffeproducenter och maskinproducenter.
 

Varför ska jag välja ESE pods?

Som skrivit ovan för underlättar dessa kaffepods bryggandet av en god espresso. Läs punkterna nedan för att få en snabb överblick av de mest självklara fördelarna med ESE pods:

  • Att göra gott espressokaffe utan utbildning blir superenkelt
  • Du slipper den ganska stora utgiften att köpa en kaffekvarn
  • Espressopods kladdar inte ner och är väldigt enkla att hantera
  • Att förvara färska kaffebönor är en tuff uppgift, ESE pods är enklare att förvara och håller längre då dem är vakuumförpackade.

Maskiner för ESE pods

Faktumet att ESE är en industri-standard gör det enklare att hitta maskiner för kaffepodsen. En av de starkaste fördelarna med just ESE pods är att de kan användas i nästan vilken espressomaskin som helst. Antingen kan de användas direkt med espressomaskinen, eller så krävs det ett separat handtag som finns att köpa för de flesta tillverkarna. Googla "ESE pods handtag (din maskin)" för att hitta info. I övrigt har t.ex. alla dessa maskiner utformade för ese pods: Illy X1 Trio E.S.E, Brunopasso PD-1, Didiesse Frog, De Longhi EC 310, Handpresso Wild, Mini Pod RDL, Capitano Espresso+ och en mängd maskiner från Kitchen Aid. Kolla gärna in vårt sortiment av ESE pods

 

Det finns inga produkter i denna kategori.