Egen import | Fri frakt från 900 kr | Snabba leveranser

 
(0 varor) - 0,00 kr

Din varukorg är tom.

 

Espressokoppar

Har du redan kommit så långt i ditt kaffedrickande att du gör egen espresso, kanske genom en riktig espressomaskin eller med kapslar och pods så borde espressokoppar vara en självklarhet. Espresso ska helt enkelt serveras in en riktig kopp, det gör upplevelsen roligare, godare och snyggare! I italien är kopparna i sig en stor del av kaffetraditionen, olika koppar för olika kaffedrinkar. Design är ju som inte helt obekant också ett hett ämne i Italien och kopparna har blivit ännu ett utlopp för snygg industriell design. T.ex. Illy kommer varje år ut med unika espressokoppar som är mycket åtråvärda bland samlare. Vill du veta mer om espressokoppar och kanske ha råd om vad som gör en bra kopp, så läs vidare här på sidan.
 
Italienska espressokoppar


Vad gör en bra espressokopp till en bra kopp?

En espressokopps funktion är inte bara att se snygg ut utan den förbättrar också, eller bevarar dess innehåll, alltså espresson. Förutom att förbättra/bevara just innehållet smakmässigt stärks ju även givetvis den känslomässiga delen av att dricka en riktigt god kaffe. Porslinet, koppens form, tyngden och utseendet är attribut som du bör kolla på och ta hänsyn till när du ska köpa espressokoppar.

Koppar från Italien är kända då dem inte bara är snygga, utan även är tillverkade av väldigt bra porslin. Porslinet är såkallat ”Högbränt” vilket ger bättre stryktålighet och ofta är porslinet på en italiensk espressokopp väldigt tjockt. Det är här formen kommer in, form och tjocklek. Koppens tjocka väggar av högkvalitativt porslin gör att en varm espresso håller sig varm längre, men de tjocka väggarna kan också vara ett problem. Espressokoppar ska alltid vara förvärmda, ett problem som de flesta espressomaskiner löser genom att alstra värme till kopparna som ofta står på espressomaskinen. Är koppen inte varm eller ljummen när kaffet börjar fyllas på fungerar de tjocka väggarna i motsatt riktning, och kyler istället kaffet. Vad det gäller formen i övrigt har det påpekats av erfarna baristor att en rund kopp är bättre för kaffets smak än en fyrkantig kopp, inga vetenskapliga rapporter finns dock för att stödja detta argument. Koppens tyngd är en kombination av porslinets kvalité och koppens form, en bra espressokopp ska ha en balanserad och märkbar tyngd.
 

Det finns inga produkter i denna kategori.