Egen import | Fri frakt från 900 kr | Snabba leveranser

 
(0 varor) - 0,00 kr

Din varukorg är tom.

 

Moka

Brygg ett bättre Mokakaffe!

Mokabryggaren är en härlig italiensk uppfinning som sett till att mycket gott kaffe har bryggts på hemmaplan. Nedan följer fem enkla steg på hur du kan göra godare mokakaffe!

 
1. Vatten
Använd alltid kallt och nytappat vatten. Fyll upp vattnet så att vattennivån är precis under ventilen som du kan se på sidan
av mokan.

2. Kaffe
Har du färdigmalet kaffe kan du tänka på att du inte köper för stora förpackningar när du inhandlar ditt kaffe. När du öppnat en påse förlorar nämligen kaffet snabbt smak, färdigmalet kaffe bör gärna användas inom ett par dagar och bör helst vara förbrukat inom en vecka för den rätta smaksensationen.

Har du hela bönor som du maler själv är det viktigt att du brygger ditt kaffe direkt efter att du malt bönorna. Det maldakaffet från bönorna förlorar smak på bara två minuter. Använd samma malgrad som du har till vanligt bryggkaffe, eller något finare! 
 
3. Dosering
För en moka av standardstorlek ska man använda ca 26 gram kaffe. Man brukar säga att kaffe/vatten-fördelningen ska vara 1 till 13. En bra uppskattning av mängden kaffe som bör användas är att du ska fylla filtret så att den är precis under kanten på filtret. Pressa sedan inte kaffet, det kan bidra till en svår extrahering och bitter smak.

4. Bryggning
Skruva ihop mokan hårt och sätt den på spisen på medium/hög värme. En lagom extraheringstid för kaffet ska ta ca 5 minuter. Går det för fort har du för hög värme och det finns risk att mokan kommer spruta kaffe åt alla håll och kanter. Brygg gärna med locket öppet, då hindrar du kondensvatten från att hamna i kaffet och du kan övervaka bryggningen enkelt.

5. Servering
När kaffet börjar nå den nedre kanten på mynningen, ta då av kaffet från spisen. Den kvarvarande värmen kommer att färdigställa kaffet och du undviker att kaffet sprutar ut från mokan. Vänta tills bryggningen avstannat och njut sedan av en härlig moka! 
 
Våra mokabryggare
Nedan kan du se de mokabryggare vi erbjuder i vårt sortiment. Gå in under tillbehör så finner du mer information om hela sortimentet, t.ex. Bialetti mokabryggare.