Egen import | Fri frakt från 900 kr | Snabba leveranser

 
(0 varor) - 0,00 kr

Din varukorg är tom.

 

Hario V60

Hario V60 Guide


Med en Hario V60 brygger man precis som med Chemex sumpfritt och karaktärsstarkt kaffe. Smakerna står i centrum och kommer fram på ett naturligt sätt när man väljer att brygga med Hario V60. Denna guide innehåller bryggtips för att lyckas och bli nöjd med vad Hario V60 har att erbjuda. Det går relativt snabbt att brygga med en Hario V60 och det finns ett par olika modeller att välja mellan. Både större och mindre. Det finns även olika material. Plast, Glas och Porslin.

 

Steg 1: Plocka fram din Hario V60 och sätt i pappersfiltret/metallfilter och skölj detta med varmt vatten för att bli av med pappersmaken(om man använder sig av pappersfilter)

 

Steg 2: Malning av kaffebönorna skall vara någonstans mellan medium och finmalet. Häll nu över det malda kaffet i filtret.

 

Steg 3: Börja hälla på vattnet på bädden av kaffe. När man fyllt upp en nivå och allt kaffe har fått en dos vatten över sig så får detta stå och “blomma” i ca 30 sekunder.

 

Steg 4: När det gått 30 sekunder så börjar man med påfyllning igen. En lättare dusch av kaffet och cirkla över i ett jämt och stabilt flöde från kannan. Fokuseringen av vattnet skall framförallt ske i centrum. Häller man på sidorna så tenderar vattnet att smita förbi bädden.

 

Steg 5: När man uppnått valfri mängd vatten och allt har droppat ur filtret så slänger man helt enkelt filtret och rör om några gången i kaffet.

 

Steg 6: Häll upp kaffet och drick och njut. Man har nu lyckats brygga riktigt bra kaffe med sin Hario V60 genom dessa enkla steg.

 

Tips: Ett bra grundtips är att använda 8 gram kaffe per dl vatten. Ett bra grundsteg som man sen kan anpassa sig utifrån. Så använder man 2,5 dl vatten så är 20 gram kaffe en bra start. Sen är det enbart att anpassa sig och testa sig fram beroende på hur starkt/svagt/fruktigt kaffe man önskar. Ett extra tips är att fokusera lite extra på Steg 3 och 4. Detta kommer hjälpa dig i bryggandet med din Hario V60. En fördel är även att förvärma sin V60 med varmt vatten. Detta för att det inte skall förlora värme.