Egen import | Fri frakt från 900 kr | Snabba leveranser

 
(0 varor) - 0,00 kr

Din varukorg är tom.

 

Presskaffe

Så här brygger du gott kaffe med en kaffepress! 

Kaffepressen, presskannan eller den franska pressen som den även kallas är en bryggmetod som är fenomenalt enkel att använda och kan ge ett underbart gott kaffe! Läs nedan för att lära dig hur! Söker du en strålande kaffepress hittar du det här!

1. Koka upp vatten

Börja med att koka upp vatten. Under tiden vattnet kokar upp, fyll gärna på kaffepressen och kaffekoppen du ska använda med varmt vatten från kranen så att inte glaset i pressen, och keramiken i koppen kyler ner kaffet senare.

2. Kaffe
Har du färdigmalet kaffe kan du tänka på att du inte köper för stora förpackningar när du inhandlar ditt kaffe. När du öppnat en påse förlorar nämligen kaffet snabbt smak, färdigmalet kaffe bör gärna användas inom ett par dagar och bör helst vara förbrukat inom en vecka för den rätta smak sensationen. En något högre malgrad är optimalt för kaffepressen.

Har du hela bönor som du maler själv är det viktigt att du brygger ditt kaffe direkt efter att du malt bönorna. Det malda kaffet från bönorna förlorar smak på bara två minuter. Använd en något grövre malgrad än vad du har till vanligt bryggkaffe.
 

3. Dosering

När du använder dig av en kaffepress är ca 6-8 gram kaffe per deciliter vatten optimalt. Innan du lägger det malda kaffet i den förvärmda kaffepressen (se steg 1) så torka gärna ur den så att den är torr.

4. Fyll på vatten
Börja med att fylla kaffepressen med vatten så att det precis täcker den mängd malt kaffe du har i kannan, rör om lätt och låt den sedan vila 45-60 sekunder. Fyll sedan på med resten av vattnet, sätt på locket på kaffepressen och vänta i 3-5 minuter.

5. Pressa och servera
Efter 3-5 minuter är kaffet färdigt att pressas. Pressa lugnt och stadigt ner pressen tills du möter motstånd av det malda kaffet i botten. Tryck inte för hårt, då finns det risk att du får ut mycket bitter smak. Servera kaffet direkt efter att det pressats eller häll över det i en annan behållare, precis som om du pressar kaffet för hårt kan kaffet få en bitter smak om det får ligga för länge i kaffepressen. Vi rekommenderar Caffé Excelsior till din kaffepress som du finner här!