Egen import | Fri frakt från 900 kr | Snabba leveranser

 
(0 varor) - 0,00 kr

Din varukorg är tom.

 

Brygg

Brygg ett bättre kaffe!

Att brygga kaffe med en elektrisk bryggare är kanske det enklast sättet att brygga gott kaffe, men nedan följer i alla fall några tips på hur du kan förbättra smaken!

 
1. Bryggare
Innan du köper en ny kaffebryggare så undersök gärna lite på internet om någon bryggare har fått bättre omdömen än en annan. Det viktigaste vid val av kaffebryggare är att bryggaren har en lagom och jämn bryggtemperatur. Bryggtemperaturen ska ligga på 92-96 grader stadigt genom bryggningen för att ge ett gott kaffe. En riktigt bra kaffebryggare kan ni hitta t.ex. här.

2. Kaffe
Har du färdigmalet kaffe kan du tänka på att du inte köper för stora förpackningar när du inhandlar ditt kaffe. När du öppnat en påse förlorar nämligen kaffet snabbt smak, färdigmalet kaffe bör gärna användas inom ett par dagar och bör helst vara förbrukat inom en vecka för den rätta smaksensationen.

Har du hela bönor som du maler själv är det viktigt att du brygger ditt kaffe direkt efter att du malt bönorna. Det malda kaffet från bönorna förlorar smak på bara två minuter. 
 
3. Vatten
Använd alltid kallt och nytappat vatten. I sverige har vi generellt sett bra kaffevatten, men vet du att du lever i ett område med t.ex. hög kalkhalt kan det vara bra att köpa vatten på flaska eller filtrera kranvattnet för en godare smak på kaffet.

4. Dosering
Vad det gäller doserning av kaffet brukar man säga ungefär 6-8 gram kaffe per deciliter vatten. Detta varierar givetvis på smak, tycker du att kaffet är blaskigt så ta en större dos, men överdosera inte, då får kaffet lätt en bitter smak.

5. Servering
Då många elektriska bryggare har en värmeplatta för kannan är det viktigt att du serverar kaffet direkt när bryggningen är klar. Låter du kaffet stå på värmeplattan kan smaken förändras och bli bitter. Servera gärna kaffet i en varm eller ljummen kopp, då håller kaffet värmen längre och absorberar inte kyla ifrån koppen!

 

Det finns inga produkter i denna kategori.